Cum as putea schimba lumea? Intrebarea asta si-o pun majoritatea oamenilor, neintelegand ca acest lucru este aproape imposibil. Sustin cu tarie indemnul “fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”, pentru ca exact acest lucru trebuie facut. Cum ai putea schimba lumea? Intr-adevar esti o parte din Dumnezeu, ai putere creatoare, dar si ceilalti o au. Cum ai putea schimba mii sau milioane de oameni? Felul meu de a-ti spune lucrurile probabil te face sa crezi ca e un lucru care nu se poate realiza, dar daca indrepti privirea cateva randuri mai sus, vei observa ca am spus “aproape imposibil”. Exista un mod de a schimba lumea, unul singur!
Imagineaza-ti un bustean foarte putred. Daca cineva ii da foc si il arunca printre alti busteni, ce se va intampla? Desigur, se vor aprinde si ceilalti busteni. Cu ce crezi ca putem asocia acel foc in vietile noastre? Oare nu e la fel atunci cand tu te aprinzi? Oare nu puterea exemplului este singura metoda de a schimba lumea? Daca tu iti doresti o lume buna, plina de dragoste, care traieste intr-o pace profunda, fara saracie, fara drame, fara judecata, de ce nu aplici chiar tu aceste lucruri in viata ta?

Viata mea era un haos, la 15 ani deja aveam primele ganduri sinucigase si au continuat pana la aproape 20 de ani, un moment fundamental din viata mea, cand am reusit sa ma vindec prin autosugestie de o boala psihologica dupa 16 luni de suferinta, in care doctorii nu mi-au putut face nimic. Apoi am acceptat ca toate lucrurile din viata mea, toate persoanele si toate situatiile, eu le-am atras, constient sau inconstient. Am acceptat ca daca eu consideram ca ceva era imposibil sa-l fi atras deoarece nu mi-as fi putut dori un asemenea rau, inseamna ca nu mi-am concentrat atentia asupra a ceea ce-mi doream si am primit lucruri la intamplare, dar orice ar fi, actiunea sau lipsa mea de actiune este motorul realitatii mele. Toata lumea se comporta urat cu mine, eu eram o victima (cel putin asa credeam). Dar am constientizat ca nu exista victime, ci doar creatori, asa ca am decis sa meditez si sa ma imaginez fata in fata cu persoana care as vrea sa fiu, acea versiune perfecta a mea. O priveam, avea un zambet fermecator, era inconjurat de o pace profunda, o energie pozitiva care ii cuprindea pe toti cei din jur, o incredere de sine de fier, o voce puternica, un limbaj diplomatic oricui se adresa, o bunatate ce dadea din afara, vedeam iubire… Imi doream sa fiu acea persoana, dar inspiratia mi-a zis sa o trag cumva in mine, iar cand am deschis ochii eram Eu, adevaratul Eu. Ma simteam in pielea acelei persoane care imi doream sa fiu, simteam acea siguranta, pace, fericire, dragoste pentru oameni, pentru natura, pentru Dumnezeu, ma simteam perfect…
Acum e randul tau, inchide ochii si imagineaza-ti ca stai fata in fata cu persoana care iti doresti sa fii. Cum vorbeste, cum e imbracata, cum se comporta? Ce te opreste sa fii acea persoana? Orice iti doresti sa ai sau sa fii, exista deja in tine, altfel cum ar fi posibil sa-ti imaginezi acest lucru? Acel gand e energie, iar daca te vei concentra destul de mult asupra sa incat sa generezi o emotie, vei materializa abstractul si vei reusi sa fii versiunea ta cea mai buna, insa ai nevoie de credinta, crede ca esti deja acea persoana, nu te ruga sa devii! Dumnezeu nu vrea sa ne rugam, pentru ca nu avem ce sa cerem, deja avem totul. Ceea ce trebuie sa facem este sa-i aratam recunostinta, sa-i multumim pentru ceea ce avem deja si El ne va da mai mult din acel lucru. Ai incredere, Dumnezeu nu ti-ar vrea raul niciodata, dar trebuie sa inveti cum sa comunici cu El! Acum umple-te de energie, simte ca tu esti acel personaj pentru ca asa cum l-ai creat in imaginatia ta, exact asa poti fi! Fii bun, iubitor, nu judeca, aminteste-ti cine esti cu adevarat si de ce ai ales sa vii in aceasta lume fizica, ajuta-i pe ceilalti si vei vedea cum iti vor urma exemplul! Tu nu trebuie sa faci absolut nimic, e absurd sa incerci sa schimbi lumea. Nu incerca sa schimbi pe nimeni si vei vedea ca din ce in ce mai multi vor vrea sa fie ca tine, pentru ca le vei da focul tau, ii vei umple de cunoastere si isi vor aminti si ei cine sunt. Puterea exemplului nu este doar o metoda, ci este singura metoda de a face aceasta lume mai buna!